Az alábbi írásban világunk nagy csatáiról olvashattok, de nem úgy mint ahogy az a történelemkönyvekben le van írva, hanem úgy, mintha ez az erepublikon történt volna meg.

Némi értelmezési segítséget találsz a cikk végén az erepublikos kifejezésekkel kapcsolatban.

 

Második Római-pun háború:

obrazek

Hannibál miután néhány évig goldot tartalékolt, valamint megTO-zta Hispániát, hogy ott ellenőrzése alá vonja az értékes vasbányákat, a bábkormány segítségével régió-swappeket végrehajtva a rómaiak hátába került és át tudott kelni az alpokon. A kezdeti nagy goldmennyiségnek hála számos eredeti régiót el tudott foglalni, azonban a folyamatos római RW-k meggyengítették a pun államkasszát, Hannibál Q5-ös Harcielefántjai elfogytak és a kezdeményezést elvesztve már saját eredeti területein kellett szembenéznie a rómaikkal, ahol csatát vesztett...

Magyar honfoglalás:

obrazek

A magyar eredeti régiók valahol az Urál-hegység déli lábánál helyezkedtek el. Az eRep prebeta v0.001-es verzió bevezetésekor azonban keletkezett egy bug a rendszerben, miszerint a játék az épp elfoglalt régiókat kezelte eredetiként. A magyar törzsek vezetői ekkor úgy döntöttek, hogy véget vetnek az elhúzódó gyakorló harcoknak amit a besenyőkkel folytattak és elindultak nyugat felé. Levédiába érve azonban a Kazár-törökök királya kihasználva, hogy még állampolgárság sem létezett szépszámú országát segítségül hívva megTo-zta a magyar törzseket és néhány száz napváltásra a magyarok a Kazár-török birodalom fennhatósága alá kerültek.
Ezután azonban egy jól sikerült babyboom után a magyarok lerázták az idegen uralmat magukról és tovább vándoroltak, majd a Kárpát-medencébe érvén szerződést kötöttek Szvatoplukkal a morva királlyal, hogy egy q1-es nyeregért, egy q1-es kantárért és egy q1-es fehérlóért birtokba vehetik a területeket. A szerződést az adminok sajnos nem rögzítették megfelelően, továbbá morvára nem történt meg a fordítást, így Szvatopluk nem kívánta azt betartani. Ennek hatására fegyveres konflikutus tört ki, amint a magyarok komoly tankol...khm...íjászkodással megnyertek és így lett miénk a mai Magyarország.


1848-as szabadságharc:

obrazek

A Márciusi ifjak nevű párt kisebb babyboomot generálva (12 pont nyomtatása) jelentős párttagságra szert téve lenyomta a választásokon a Budai Helytartótanács nevű osztrák TO pártot. Ennek hatására szerte európában RW-k indultak. Az osztrákok nem törödve bele választási vereségükbe horvát szövetségesükkel támadást intéztek Magyarország ellen. A pökhendi ellenfél nem hozván elég goldot a csatába Pákozdnál a Central Hungary-ért folytatódott csatában súlyos vereséget szenvedett. A magyarok ezután eredeti területen ütötték be az osztrákokat, ami utóbb kiderült súlyos hiba volt...a schwechati csatát a magyar csapatok elvesztették, és beaktiválták az osztrákok orosz mpp-jét, aminek a hatása néhány napváltás múlva meg is látszott. Bár sikerült Magyarország összes eredeti régióját megtartani, az orosz mpp-vel támadó osztrákok végül győzelmet arattak. A magyar hadvezetés 13 tábornokát Aradon permabannolták a játékból.


Első világháború:

obrazek

Az Osztrák Magyar Monarchia eCelebjét Ferdinánd trónörökös accját feltörték szerb radikálisok és wellnessét 0-ra csökkentették(merénylet). Ennek hatására az OMM hadat üzent Szerbiának, mely az MPP-ken keresztül egész Európára kihatott. A kezdeti német előrenyomulás után a frontok beálltak, hol az egyik, hol a másik fél szerezte meg a kezdeményezést, de komoly előrelépés nem történt. A németek még azzal is próbálkoztak, hogy Moving Ticketet szerezve egy orosz emigránsnak(Lenin), majd azt Szentpétervárra juttatva megTO-zzák Oroszországot. Ez sikerült is, de mire az oroszok kikapcsolódtak a harcokból aktiválásra került az USA MPP-je az antant országainak, így a németek kapitulációra kényszerültek.
Fontos megjegyezni, hogy ebben a háborúban voltak először tankolások, melyet először a britek, majd a németek hajtottak végre.
A békének súlyos ára volt a vesztes országok legtöbbjét eredeti régiói nagy részétől megfosztották és szerződést írattak velük sok sok gold átadásáról is. A csúfos szerződést az adminok hitelesítették és figyeltek a betartására is.


Második világháború:

obrazek

A Németországban egyeduralkodó elnök Hitler, úgy vélte itt az idő, hogy a német eredeti régiókat tovább gyarapítsa és el kívánta foglalni Európa nagy részét. Hogy ezt végrehajthassa ellopta az eJahan harci modulját, melyet Blitzkrieg névre keresztelt. A modul lényege abban állt, hogy amint Conquer régióba ér a fal egy csatában, úgy a terület egyből a támadóé lesz. Hogy pozícióit biztosítsa szövetséget kötött a Szovjetunióval is. A Blitzkrieg modul birtokában a németek sorra szerezték meg a gyengébb hadsereggel vagy kis lakosságszámmal rendelkező régiókat (Lengyelország, Dánia, Norvégia, Hollandia, Belgium, Franciaország). Az angolokkal azonban nem bírtak egy bug miatt ugyanis csak a légierejüket tudták bevetni a sziget ellen, ágyúval, kézifegyverrel, vagy tankkal nem lehettet a britek ellen harcolni. Az angliai csata elvesztésével nem maradt más hátra megpróbálták elfoglalni a Szovjetuniót.
Azonban csúnya bakot lőttek, hiszen nem számoltak a szovjetek fakegyártási képességével. Hiába tankoltak durván ,az oroszok Sztálingrádba annyi fake-t regisztráltak, hogy a németek képtelenek voltak mínuszba ütni a falat.
Problémáikat tovább tetézte, hogy ismét beütésre került az USA MPP, ezúttal Japán által (Pearl Harbor) és az rl pénzért temérdek aranyat venni képes ország most is megfordította a háború menetét. A fakek(szovjet sereg) és az RL gold hegyek (USA) által szorongatott Németország 1945-ben kapitulált. Vezetőik többsége még a teljes vereség előtt töröltette magát az adminokkal (Hitler, Goebbles stb.).
A japánok tovább bírták néhány hónappal, de súlyos árat kellett fizetniük. Ekkor kristályosodott ki ugyanis az az amerikai ötlet, miszerint atomcsapást hajtanak végre ellenük (egyszerre nagyon sok harcossal ütik a falat). Az 1945 augusztusában ledobott atombombák mindegyike 1 millió ütést tartalmazott, ami ellen az alacsonyan álló japán falaknak esélyük sem volt, hogy ellenállhatnak. Így Japán is legyőzték vége lett a második világháborúnak.

 

 

Értelmezési segítség:

TO - Politikai hatalomátvétel
régióswap - barátságos ország területein áthaladni
RW - Felkelés, Szabadságharc
Q1-től Q5-ig van a termékek minőségi szinje
Babyboom - robbanás szerű népességnövekedés
MPP - katonai szövetség
Permaban - végleges kitiltás
eJahan - egy internetes játék

 

Köszönjük ezt a remek cikket Torma99-nek, reméljük a jövőben elfogja még a kreativitás és hasonló cikkekkel ajándékoz meg bennünket.

Ha szeretnétek belülről látni ezt a hasnoló, de mégis más világot akkor regisztráljatok ti is:

http://www.erepublik.com/en/referrer/torma99


Tisztelettel:

raszta, eMagyarország ex-elnöke
 

A bejegyzés trackback címe:

https://emagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr141829310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

torma99 2010.03.10. 19:06:51

Ha a referrel linkemen regelsz és játszol a játékkal 5 aranyat kapok érte. De ezzel az 5 arannyal nem engem, hanem a Magyarország védelmét szolgáló Utolsó Védelmi Vonal Alapítványt támogatod!

blueeyed333 2010.04.03. 08:05:25

raszta ez jó lett:)

a q1 fehérlovat miért emelted ki?? :D

blueeyed333 2010.04.03. 08:08:54

vagyis torma99 jó lett!

most láttam a végét, hogy ki írta;)
süti beállítások módosítása