Előző posztom megihlette az egyik kommentelőt, így videó készült belőle. Nekem bejön, tehát nézzétek ti is.

 

 

Köszönöm rewion-nek a videót.

Regisztrál és ismerd meg ezt, a számodra ismeretlen világot.

   http://www.erepublik.com/en/referrer/raszta

 

 raszta, eMagyarország ex-elnöke

El tudsz képzelni egy olyan világot...

...ahol a lengyelek az ellenségeink, a szerbek viszont a legjobb szövetségeseink?

...ahol nem az USA a vezető hatalom, de Magyarországnak igenis szava van a világban?

...ahol a Közel-Kelet békés, de Európában háború van?

...ahol nem az olaj dominál, hanem a vas?

...ahol nincs NATO, de van PHOENIX és EDEN?

...ahol visszafoglaltuk Erdélyt és a Felvidéket, de sajnos ismét elvesztettük?

...ahol nem nyaralni hanem háborúzni járunk Horvátországba?

...ahol te lehetsz akár az ország elnöke vagy parlamenti képviselő?

...ahol egy cégbirodalom élén állsz?

Ez a világ nem csak a képzeletünkben van, ez egy létező világ.

Regisztrál és ismerd meg ezt, a számodra ismeretlen világot.

   http://www.erepublik.com/en/referrer/raszta

 

 raszta, eMagyarország ex-elnöke

Hétvégi összefoglaló

2010.04.27. 16:16

Az alábbi sorokat az erepublik csapata írta /egy magyar játékos pedig lefordította/ kedvcsinálónak és amolyan összefoglalónak a játékosok számára, akik nem ismerik az erepublikot, azoknak pedig meghozhatja a kedvét.

Tehát olvassátok el:

 

Kedves Polgárok!

Figyeljük a kihunyó lángokat az egész Új Világban és nem tudjuk elhinni, hogy micsoda eposzi küzdelem volt a hétvégén. Érdekes időket élünk; a folyamatban lévő csaták örökre megváltoztathatják az Új Világ arcát. Csak hogy egy dolgot mondjunk: az utolsó 60 órában 90 csata tört ki! Természetesen a legtöbb csata taktikai célú volt, hogy segítse a hadműveleteket.

Az egész szerdán kezdődött, amikor Magyarország megtámadta Horvátországot. Emiatt az EDEN-nek (az egyik a fő eRepublik-szövetségeknek) el kellett halasztania a tervét egy egyidejű támadásra a Phoenix (a másik szövetség) létfontosságú régiói ellen. Vagy, talán éppen ez volt a stratégiájuk, ki tudja? De aztán pénteken az őrület elszabadult: Rhone-Alpsot, a lengyel erődöt heves támadás érte, Szerbiának Liaoninget kellett védenie és Heilongjiang, a magyar erődöt szintén támadás érte. De Magyarországnak nemcsak
Heilongjiang (más néven "Hello Kitty") megtámadása okozott problémát: egyidejű támadás indult Románia részéről, amelyek Magyarország történelmi területeit veszélyeztetik. És tudjuk, hogy a szenvedélyek és érzelmek jelentős szerepet játszanak, amikor a hazát védjük.

Aztán végső momentunként jött "minden csaták anyja": Rhone-Alps, a lengyel erőd 9000 lakóval és 1 300 000 pontos fallal. Az utolsó 30 percben 8200+ polgár volt online az eRepublikon. Ez a szám csak a csata méretét mutatja. Nézzünk néhány lélegzetelállító adatot: 20 848 egyedi harcos és 22 033 317 pontos sebzés! Eszméletlen! Ha elmulasztottad a csata végét, csak elképzelni tudod, milyen volt. Egy óra hosszabbítás után még mindkét oldal küzdött, hogy a maga javára döntse el a csatát, végül heves Phoenix-tankolás után elfoglalták Rhone-Alpsot! Igaz, hogy Lengyelország elvesztette Berlint Rhone-Alpsot, de a háború messze volt még a végétől! És kb. 5 000 000 sebzéssel, amit Lengyelország egyedül bevitt, biztos, hogy fogunk még hallani róluk.

Úgy néz ki, Kína egyre inkább stratégiai alapon kezd játszani, segítve az EDEN-t egyszerűen próbálva visszaszerezni a saját területeit. És ez üzletet jelent: pénteken Kína csatát indított Magyarország ellen a legendás Hello Kitty (1 155 742 sebzés és 2201 harcos) és Szerbia ellen Liaongingnél (4 960 363 össz sebzés és 8225 harcos). Mind Magyarország, mind Szerbia megvédte a régióját, de sebzés, amit elszívtak a Phoenix-szuperhatalmaktól, lehetőséget adott messze érdekesebb csatákra a magyar határokon belül. Románia elfoglalta Észak-Alföldet, míg Horvátország (és 13 szövetségese) Dél-Dunántúlt (2 531 328 össz sebzés és 11 909 harcos). Ezzel egyidőben Magyarország 15 szövetséges országgal segítve megvédte Nyugat-Dunántúlt (4 339 214 össz sebzés és 8396 harcos). Mindkét dunántúli csatában 30 ország vett részt, valóban egy világháború volt!

Szóval, egy nagyon "forró" nap és 56 552 katona 36 519 026 pontos sebzése után Lengyelország elvesztette Rhone Alpsot, Magyarország pedig két eredeti régióját. De még csak a hétvége közepén vagyunk!

Másnap Spanyolország visszavette Rhone-Alpsot Szlovéniától egy csatában, ahol MPP-k nem aktiválódtak (2 158 891 sebzés és 6399 katona). Magyarország maradt a kutyaszorítóban Horvátország és Románia részéről. Ismét megvédték a Dél-Alföldet Horvátország ellen (1 531 965 össz sebzés és 4805 katona) és Észak-Magyarországot Románia ellen (2 296 006 össz sebzés és 9199 katona). De a nagy csata a Nyugat-Dunántúlért folyt. Bár Magyarország egy nappal korábban megvédte, ezúttal Horvátország és szövetségesei bizonyultak erősebbnek és elfoglalták a régiót összesen 9 591 393 össz sebzéssel, amit 17 866 katona vitt be!

Ezek voltak az eRepublik történetének egyik, ha nem a legizgalbasabb napjai az események nagysága alapján: 94 821 aktív katona 52 097 281 össz sebzést okozott mindössze két nap alatt, mindez mindössze 10 csatában a több mint 90-ből. Hát, "wow"!

Ha lemaradtatok a hétvége eseményeiről, ne aggódjatok, az események messze vannak a végétől! (Ja, ezután következik a megtorlás - a ford.) Románia és Horvátország táplálta a viharos időjárást Közép-Európában, Magyarországot két eredeti régiója védelmére kényszerítve: Közép-Dunántúl és Közép-Magyarország. Kína még egy elkeseredett támadást indított Heilongjiang ellen. Lengyelország, Németország, Oroszország és sok más ország szó szerint háborús övezet. Szóval, ragadjatok fegyvert és írjatok történelmet!

Üdv,
az eRepublik-csapat

 

Remélem megjött a kedvetek, hisz láthatjátok, hogy országunk romokban hever és szükségünk van minden segítő kézre az újáépítéshez.

 

http://www.erepublik.com/en/referrer/raszta

 

 raszta, eMagyarország ex-elnöke

Világháború az erepen

2010.04.24. 19:29

Már sokszor olvashattatok világháborúról, amit talán túl hamar világháborúnak kiáltottunk ki és pár nap alatt vége is lett, de a mostani nem ilyen lesz, ez egy kegyetlen és hosszadalmas világháború lesz.

 A mi szövetségünk, a Phoenix kezdett támadni, a fő frontvonalak az ellenséges szövetség, az EDEN vezető államai határainál alakultak ki, Horvátországot több irányból, Lengyelországot az oroszok, Spanyolországban felkelések indultak és Ázsiában is megindultak a hadműveletek. Erre az EDEN reagálásképpen nem védekezni kezdett, hanem visszatámadt majd ezután a rengeteg csata közül alig lehetett kilátni. Ennek részeként Románia megtámadta hazánkat, az Alföldre kezdték meg a benyomulást, de sikeresen visszavertük őket, mint ahogy több fronton is sikertelennek minősült a támadás. Az oroszok viszont sikerrel jártak Lengyelország ellen, de egy Kinai gyarmatot veszítettek, amivel mi és Szerbia vas lelőhelye került veszélybe.

A következő hullámba szinte mindenki támadott aki tudott, az addig támadók másik régiót támadtak ha tudtak, a védekező felek pedig ha tudtak visszatámdtak. Így Horvátország hazánk, Magyarország déli határainál megkezdte a benyomulást, Románia új helyen próbálkozik, a csaták jelenleg is tartanak.

A nyersanyaglelőhelyek vannak főként veszélyben, hiszen ezek általában gyarmatok, elvesztésük esetén hosszú időre kieshet az ország vérkeringéséből és az innen befolyó adók is más ország számláját gyarapíthatják.

Ilyen nekünk és a szerbeknek az Ázsiai vaslelőhely, a lengyeleknek pedig a francia fakitermelő helyük és a német búzatáblák. Mivel itt a lengyelekkel közel sem ápolunk olyan jó viszonyt állami szinten, mint a valós életben, így számunkra az lenne a jó, ha el tudnánk tőlük venni ezeket.

A világháború egyre inkább eldurvul, szükségünk van minden emberre, hogy megtarthassuk legalább valós életbeli országhatárainkat és nyersanyag lelőhelyünket. Ha elveszítünk régiókat, akkor azzal sok ottani lakos és cég kerül ellenséges oldalra, ami számunkra hátrányt jelentene és az adóbevételek is megcsappannának, így az állam sem bírná anyagilag az elhúzódó háborút.

 

Regisztrálj és segítsd hazánkat e hosszadalmas háborúban, hisz ez a világ a háborúkról szól. Gyere és harcolj a fronton hazádért.

  http://www.erepublik.com/en/referrer/raszta

 

 raszta, eMagyarország ex-elnöke

Az alábbi írásban világunk nagy csatáiról olvashattok, de nem úgy mint ahogy az a történelemkönyvekben le van írva, hanem úgy, mintha ez az erepublikon történt volna meg.

Némi értelmezési segítséget találsz a cikk végén az erepublikos kifejezésekkel kapcsolatban.

 

Második Római-pun háború:

obrazek

Hannibál miután néhány évig goldot tartalékolt, valamint megTO-zta Hispániát, hogy ott ellenőrzése alá vonja az értékes vasbányákat, a bábkormány segítségével régió-swappeket végrehajtva a rómaiak hátába került és át tudott kelni az alpokon. A kezdeti nagy goldmennyiségnek hála számos eredeti régiót el tudott foglalni, azonban a folyamatos római RW-k meggyengítették a pun államkasszát, Hannibál Q5-ös Harcielefántjai elfogytak és a kezdeményezést elvesztve már saját eredeti területein kellett szembenéznie a rómaikkal, ahol csatát vesztett...

Magyar honfoglalás:

obrazek

A magyar eredeti régiók valahol az Urál-hegység déli lábánál helyezkedtek el. Az eRep prebeta v0.001-es verzió bevezetésekor azonban keletkezett egy bug a rendszerben, miszerint a játék az épp elfoglalt régiókat kezelte eredetiként. A magyar törzsek vezetői ekkor úgy döntöttek, hogy véget vetnek az elhúzódó gyakorló harcoknak amit a besenyőkkel folytattak és elindultak nyugat felé. Levédiába érve azonban a Kazár-törökök királya kihasználva, hogy még állampolgárság sem létezett szépszámú országát segítségül hívva megTo-zta a magyar törzseket és néhány száz napváltásra a magyarok a Kazár-török birodalom fennhatósága alá kerültek.
Ezután azonban egy jól sikerült babyboom után a magyarok lerázták az idegen uralmat magukról és tovább vándoroltak, majd a Kárpát-medencébe érvén szerződést kötöttek Szvatoplukkal a morva királlyal, hogy egy q1-es nyeregért, egy q1-es kantárért és egy q1-es fehérlóért birtokba vehetik a területeket. A szerződést az adminok sajnos nem rögzítették megfelelően, továbbá morvára nem történt meg a fordítást, így Szvatopluk nem kívánta azt betartani. Ennek hatására fegyveres konflikutus tört ki, amint a magyarok komoly tankol...khm...íjászkodással megnyertek és így lett miénk a mai Magyarország.


1848-as szabadságharc:

obrazek

A Márciusi ifjak nevű párt kisebb babyboomot generálva (12 pont nyomtatása) jelentős párttagságra szert téve lenyomta a választásokon a Budai Helytartótanács nevű osztrák TO pártot. Ennek hatására szerte európában RW-k indultak. Az osztrákok nem törödve bele választási vereségükbe horvát szövetségesükkel támadást intéztek Magyarország ellen. A pökhendi ellenfél nem hozván elég goldot a csatába Pákozdnál a Central Hungary-ért folytatódott csatában súlyos vereséget szenvedett. A magyarok ezután eredeti területen ütötték be az osztrákokat, ami utóbb kiderült súlyos hiba volt...a schwechati csatát a magyar csapatok elvesztették, és beaktiválták az osztrákok orosz mpp-jét, aminek a hatása néhány napváltás múlva meg is látszott. Bár sikerült Magyarország összes eredeti régióját megtartani, az orosz mpp-vel támadó osztrákok végül győzelmet arattak. A magyar hadvezetés 13 tábornokát Aradon permabannolták a játékból.


Első világháború:

obrazek

Az Osztrák Magyar Monarchia eCelebjét Ferdinánd trónörökös accját feltörték szerb radikálisok és wellnessét 0-ra csökkentették(merénylet). Ennek hatására az OMM hadat üzent Szerbiának, mely az MPP-ken keresztül egész Európára kihatott. A kezdeti német előrenyomulás után a frontok beálltak, hol az egyik, hol a másik fél szerezte meg a kezdeményezést, de komoly előrelépés nem történt. A németek még azzal is próbálkoztak, hogy Moving Ticketet szerezve egy orosz emigránsnak(Lenin), majd azt Szentpétervárra juttatva megTO-zzák Oroszországot. Ez sikerült is, de mire az oroszok kikapcsolódtak a harcokból aktiválásra került az USA MPP-je az antant országainak, így a németek kapitulációra kényszerültek.
Fontos megjegyezni, hogy ebben a háborúban voltak először tankolások, melyet először a britek, majd a németek hajtottak végre.
A békének súlyos ára volt a vesztes országok legtöbbjét eredeti régiói nagy részétől megfosztották és szerződést írattak velük sok sok gold átadásáról is. A csúfos szerződést az adminok hitelesítették és figyeltek a betartására is.


Második világháború:

obrazek

A Németországban egyeduralkodó elnök Hitler, úgy vélte itt az idő, hogy a német eredeti régiókat tovább gyarapítsa és el kívánta foglalni Európa nagy részét. Hogy ezt végrehajthassa ellopta az eJahan harci modulját, melyet Blitzkrieg névre keresztelt. A modul lényege abban állt, hogy amint Conquer régióba ér a fal egy csatában, úgy a terület egyből a támadóé lesz. Hogy pozícióit biztosítsa szövetséget kötött a Szovjetunióval is. A Blitzkrieg modul birtokában a németek sorra szerezték meg a gyengébb hadsereggel vagy kis lakosságszámmal rendelkező régiókat (Lengyelország, Dánia, Norvégia, Hollandia, Belgium, Franciaország). Az angolokkal azonban nem bírtak egy bug miatt ugyanis csak a légierejüket tudták bevetni a sziget ellen, ágyúval, kézifegyverrel, vagy tankkal nem lehettet a britek ellen harcolni. Az angliai csata elvesztésével nem maradt más hátra megpróbálták elfoglalni a Szovjetuniót.
Azonban csúnya bakot lőttek, hiszen nem számoltak a szovjetek fakegyártási képességével. Hiába tankoltak durván ,az oroszok Sztálingrádba annyi fake-t regisztráltak, hogy a németek képtelenek voltak mínuszba ütni a falat.
Problémáikat tovább tetézte, hogy ismét beütésre került az USA MPP, ezúttal Japán által (Pearl Harbor) és az rl pénzért temérdek aranyat venni képes ország most is megfordította a háború menetét. A fakek(szovjet sereg) és az RL gold hegyek (USA) által szorongatott Németország 1945-ben kapitulált. Vezetőik többsége még a teljes vereség előtt töröltette magát az adminokkal (Hitler, Goebbles stb.).
A japánok tovább bírták néhány hónappal, de súlyos árat kellett fizetniük. Ekkor kristályosodott ki ugyanis az az amerikai ötlet, miszerint atomcsapást hajtanak végre ellenük (egyszerre nagyon sok harcossal ütik a falat). Az 1945 augusztusában ledobott atombombák mindegyike 1 millió ütést tartalmazott, ami ellen az alacsonyan álló japán falaknak esélyük sem volt, hogy ellenállhatnak. Így Japán is legyőzték vége lett a második világháborúnak.

 

 

Értelmezési segítség:

TO - Politikai hatalomátvétel
régióswap - barátságos ország területein áthaladni
RW - Felkelés, Szabadságharc
Q1-től Q5-ig van a termékek minőségi szinje
Babyboom - robbanás szerű népességnövekedés
MPP - katonai szövetség
Permaban - végleges kitiltás
eJahan - egy internetes játék

 

Köszönjük ezt a remek cikket Torma99-nek, reméljük a jövőben elfogja még a kreativitás és hasonló cikkekkel ajándékoz meg bennünket.

Ha szeretnétek belülről látni ezt a hasnoló, de mégis más világot akkor regisztráljatok ti is:

http://www.erepublik.com/en/referrer/torma99


Tisztelettel:

raszta, eMagyarország ex-elnöke