Iparágak eVilágunkban

2010.01.19. 17:57

A regisztráció után fontos döntés előtt álltok: Melyik iparágban vállaljatok munkát. Nem kell aggódni, ez a választás nem végleges, bármikor át lehet menni másik területre dolgozni, de ha egy skill fejlesztésébe belekezd az ember, folyamatosan jobb fizetésre számíthat ott, és később egy másfajta területen elölről kell kezdenie a képzését.

Az iparágak

Három alapágazat van, az ezekhez tartozó képeségekkel (skill). Egy-egy iparág többfajta cégtípust tartalmaz, ezek a következők:
Feldolgozóipar (Manufacturing) - étel, ajándék, repülőjegy és fegyvergyártás
Nyersanyag (Land) - búza, vas, fa, gyémánt, olaj
Építőipar (Constructions) - ház, kórház, védelmi rendszer

obrazek

 

 

Minden egyes ledolgozott nap az adott iparágban növeli az ahhoz tartozó skillt, és így a termelékenységet és a megkapható fizetést is.
Fontos tudni, hogy egy iparágon belül szabad az átjárás. Tehát például egy pékségből át lehet menni egy fegyvergyárba ugyanazzal a skillel, míg ha bányásznak áll az ember, már új skillt fog fejleszteni. (De az addig megszerzett manufacturing képzettség is megmarad.)

Lássuk a legfontosabb jellemzőiket:

Feldolgozóipar (Manufacturing)

A legelterjedtebb és legszéleskörűbben elérhető iparág. Étel vagy fegyvercég minden országban található. Ebben az ágazatban sok a q1 cég is, ezért lehet kevesebb wellnesst fogyasztó munkákat is találni.

Előnye: Mindenhol elérhető, wellness-barátabb állások is találhatók
Hátránya: A kényelem ára némileg alacsonyabb fizetés

Nyersanyag (Land)

Jellegéből adódóan nyersanyaglelőhelyekhez kötődik. Földműves, bányász csak ott lehet az ember ahol megfelelő terület van ehhez. Ennek következménye, hogy időnként vándorolni kell, más országban munkát keresni. Ha például elveszítenénk heilongjiangi vasbányáinkat (ne történjen meg), sok landosnak kellene külföldre menni dolgozni, ha tisztessége fizetést szeretne.

Előnye: A megfelelő nyersanyaggal rendelkező országokban jobb fizetés
Hátránya: Csak a megfelelő nyersanyaggal rendelkező országokban

Építőipar (Constructions)

Az eRep gazdáságának legszűkebb ágazata, csak igazán elhivatott embereknek. Magasabb skillel éri meg űzni inkább az építőipart, ott is jellemzően a q5 cégeknél (ez naponta mínusz 5 wellnesst jelent). Sajnos viszonylag kevés az alacsonyabb skillen és alacsonyabb q-val a munkahely, így elég sokat kell nélkülözni amíg jól képzett kőműves lehet az ember.

Előnye: Magasan képzett építőmunkások a kevesebb vetélytárs miatt jó fizetést kaphatnak
Hátránya: Az oda vezető hónapokban felkophat az ember álla

obrazek

 

 

És végül el kell még mondani: A régóta ígért új gazdasági mechanizmus változást hozhat mindebben, de erről még egyelőre kevés információnk van.


PS
Vannak egyéb szakmák is, melyek azonban az egyszerű ehalandók számára nem elérhetők, ilyen például a személyi edző vagy a karbantartó. Ők annyi hasznára vannak csupán az erepes közösségnek, hogy közösen és megosztottság nélkül utálhatjuk őket.

 

Jó munkát és sok szórakozást kíván a játékban:
Tankred Orfeusz, landos nagyparaszt, kisgazda

http://www.erepublik.com/en/referrer/Tankred+Orfeusz

Regisztráljatok és kezdjétek meg eéleteteket is, ezzel segítve Magyarországot ebben a játékban:

http://www.erepublik.com/en/referrer/raszta

 

Tisztelettel:

raszta, eMagyarország ex-elnöke

A bejegyzés trackback címe:

https://emagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr41685311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása